• 06 Ağustos 2020, Perşembe 14:01
SalihErgül

Salih Ergül

TÜRKİYE LİDER ÜLKE OLMA YOLUNDA

 TÜRKİYE LİDER ÜLKE OLMA YOLUNDA

Bugünlerde dünya sisteminin güç merkezlerinin, bütün yer  küreyi şekillendirmeye çalıştıkları bir süreçten geçilmektedir. 
Bu olayların en yoğun yayıldığı yer ise; başta Ortadoğu olmak üzere, Balkanlardan Avrasya’ya kadar uzanan bizim uygarlık alanımızdır. 
Bu süreçte Türkiye büyük ölçüde, bölgede yaşanmakta olan olayların ve uygulanılmaya çalışılan projelerin hedefinde olan bir ülkedir.

İşte böyle bir aşamada Türkiye tam bir yol ayırımına girmiştir. Bu kavşakta, bir tarafta bölgemizde kanlı olayların başlamasına sebep olan gelişmeler, istikrarsızlaştırma siyasetleri ve Türkiye’yi parçalamak isteyen güç merkezlerinin hedeflerine ulaşmak için takip ettikleri karanlık oyun anlayışları, diğer tarafta ise kendi kültür ve uygarlık dünyamızda, kendi birikimimizle Avrasya perspektifi ile bütünleşen modern bir Türkiye yaratma yaklaşım ve anlayışı bulunmaktadır.

Bugün, karşı karşıya kaldığımız sorun, ülkemizin bölünüp parçalanması için hortlatılan PKK terör örgütü ve yandaşları,batı’nın baskı ve dayatmalarıyla Musul ve Kerkük’te başlayan,Suriye ile devam eden, oradan Kıbrıs’a uzayan, Ege’yi ve bütün Anadolu’yu tehdit eden çevirme ve ele geçirme stratejisine karşı durmak mecburiyetindeyiz.
Bunları gören Cumhur İttifakı,dik duruş sergilemiş,başta Irakta,daha sonra Suriyede,Libyada ve son olarak da Azerbaycanda taraf olarak dik durşunu göstermiştir.
Bu dik duruş üzerimizde oynanan oyunlara en büyük cevap olmuştur.
Şimdiye kadar "Dünya beşten büyük" diyen,"biz Afrika kabilesi değiliz, Türkiye Cumhuriyetiyiz"diyen bir Cumhurbaşkanı ve Ak Parti hükümeti gibi dik duruş sergileyen bir hükümet olmadı.
Bütün bunları  bilen "mesele beka meselesidir" diyen  MHP de, cumhur ittifakını sürdürmeye devam ediyor. Böylece Cumhur İttifakını  bozmaya çalışanların istekleri de kursaklarında kaldı.
Türkiye, Türk -İslam coğrafyasında lider ülke olma yolunda hızla yol alıyor.
Bizlere bu vatanı emanet bırakan atalarımızın manevi huzurunda millet sevdalısı, Türkiye sevgisi ortak paydasında bütünleşen, bütün vatanseverler olarak,Vatan,Millet,Bayrak ve Türkiye merkezli yeni bir medeniyet projesinde birleşmenin önemini kavramak zorundayız.
Manzara açıkça göstermektedir ki, yolumuz uzun, işimiz çetindir. Bu yolda yılmadan ve usanmadan gayret göstermek, hepimizin boynunun borcudur. Fitne ve fesada meydan vermeden birlik ve beraberlik içinde, Ay yıldızlı bayrağımızı hak ettiği yerde, her zaman dalgalandırmak bu aziz vatan’a sahip çıkmanın asgari şartıdır. Ve de… Bu kutsal topraklarda yaşayanların asli görevidir…

Saygılarımla. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 28.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık