• 26 Eylül 2018, Çarşamba 12:30
Kadir Keskin

Kadir Keskin

GENÇLER BİLDİK SANDIKLARI ŞEYİN EN BÜYÜK ÇAHİLLERİDİR..

GENÇLER BİLDİK SANDIKLARI ŞEYİN EN BÜYÜK ÇAHİLLERİDİR..

Seminerlerimde bu fıkrayı anlatmadan önce gençlere soruyorum. Haydi gençlere yönelik sorduğum bu soruyu sizlere de sormuş olayım. Gençlere: “ Analarınızdan, babalarınızdan, öğretmenlerinizden ve ağabeylerinizden daha iyi bildiğinizi sandığınız bir konuda size birsoru soracağım bilenlerinizi kitaplarımla ödüllendiıireceğim” dediğimde heyecanla sorumu bekliyorlar ve soruyorum: “ AŞKIN ARKADAŞI KİMDİR, GÖZÜNÜ KİM KÖR ETMİŞTİR.” Siz bildiniz mi bilmiyorum. Ama bugüne kadar gençlerden bilen çıkmadı. Bilmedikleri için de bu konuda yaptıkları bir hatanın bedelini ömür boyu ödemek zorunda kalıyorlar. Bu konuda medyaya düşen örneklerini siz de görüyorsunuz ve okuyorsunuz. Yakın tarihlerde Bursa’da 19 yaşındaki R. U.’nun uyuşturucu kullanan bir delikanlıya kaçmak için evlerinin ikinci kattan atlayıp sakat kalması gibi. Şimdi gelin fıkrayı bereberce okuyalım.

Manisa akıl hastanesinden bir gün Delilik, Korku, Tembellik, Merak, Başarı, Hasetlik, Sevgi ve Aşk kaçmıışlar. Delilik bu yakın hastane arkadaşlarını yemeğe davet etmiş, yemekler yenmiş, kahveler içilmiş keyifler yerinde. Ne gelen var, ne giden. Ne de iğne için rahatsız eden hemşireler var.

İçlerinden Merak: “ Bu günümüzü bir oyunla taçlandıralım.” Hep beraber “ ne yapalım?” dediklerinde, “ Körebe oynayalım.” Korku itiraz etmiş: “ hayır olamaz ben gözlerim bağlandığında korkarım.” “ Birdir bir oynayalım.” Bu defa da tembellik itiraz etmiş: “ Hayır ben yorulurum.” Hep beraber düşünmüşler taşınmışlar ne oynalım? Delilik bir teklif ortaya atmış: “ Saklambaç oynayalım.” Hep beraber saklambaç oyununa razı olmuşlar . Tabii ev sahibi olarak da Delilik sobe olmuş.

Delilik gözlerini kapamış 100 ‘e kadar saymaya başlamış. Hepsi bir yerlere saklanmış. 100 ‘ kadar saydıktan sonra delilik gözlerini açmış Bakmış ki Sevgi bahçede çiçeklerin içinde, Korku merdiven altında, Tembellik duvar dibinde, Merak bahçe duvarının üzerinde ( Kim nereye saklanıyor merakı içinde), Başarı bir kayanın burcunda, Hasetlik o kayanın kovuğunda ( Başarıyı hasetleniyor ya) hepsini delilik teker teker sobelemiş. Ama ortada Aşk yok.

Arkadaşlarına sormuş, Merak’a sormuş ama Aşk’ı gören yok. Delilik büyük bir merak içinde Aşkı aramak için Manisa’nın sipil dağına çıkmış, gediz ovasına inmiş, gediz yataklarında aramış, ama nereyi aradıysa da bir türlü bulamamış.

Nihayet günlerden bir gün Aşkı bulma merakıyla eline aldığı bir değnekle yollara düşmüş. Önce Manisa, Salihli, Alaşehirin üzüm bağları, Uşak, Afyon’un afyon tarlaları derken yolu Isparta’ya uğrar. Isprta’da gül bahçesinde bir gül omcasına asası ile vurduğunda, ansızın bir çığlıkla irkilmiş. Oysa çığlık atan gül omçasının içine saklanan Aşk’ın iki gözüne de gülün tikenleri batmış. Acıyla bağıran Aşk, gözlerinden yağmur gibi akan kanlı yaşlarla gözlerini tutuyormuş. Delilik şaşkınlıktan ne yapacağını bilememiş. Büyük bir üzüntü ile özür dilemiş, yalvarmış, yakarmış Aşk’a kendisini affetmesi için. O kadar üzülmüş ki , bir daha hayat boyu yanından ayrılmayacağını, aşkın gözü kulağı olacağına dair söz vermiş.

Gözlerini kaybederek çaresiz kalan aşk zaruri ihteyaçlarını gidermek için bir arkadaşa ihtiyaç duyduğundan çaresiz Deliliği kendine arkadaş olarak edinmiş.

Bir insanın gözü kör, arkadaşı da delilik olursa bunun yapamayacağı delilik yoktur. Şahit olduğum birkaç örnek: Boğaziçinde okuyan oldukça varlıklı bir ailenin kızı ilkokul mezunu bir teröriste kaçar mı? , kaçtı. Bilketi burslu olarak kazanıp hukuk üçte okuyan B. A. erkek arkadaşı ile bir olup annesini öldürür mü?, öldürdü. Siz de yaşadığınız ve izlediğiniz haberleri göz önüne getirin. AŞKIN GÖZÜNÜ KÖR EDEN DELİLİĞİN , AYNI ZAMANDA ARKADAŞI olduğunu çocuklarımıza alatalım ki, ergenlik çağında yaptıkları yanlışlıklar hayatlarını karartmasın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık