• 30 Nisan 2018, Pazartesi 13:47
Mesut Gencer

Mesut Gencer

ABİDİK GUBİDİK TWİSTE

ABİDİK GUBİDİK TWİSTE

Heyaaa Abidik gubidik twiste twiste Lap lup laba luba twiste twiste Abidik gubidik twiste twiste Lap lup laba luba twiste twiste Abidik gubidik abidik gubidik twiste

24 Haziran seçimlerine giderken eşi benzeri yaşanmış denenmiş ama biraz daha farklı versiyonlarınında hayata geçirildiği taktiksel hamleleri görüyoruz.Milletin karşısına projeleriyle ve adaylarıyla çıkması gerekenler gündemi ve ülkeyi abidik gubidik işlerle adeta insan aklıyla alay edercesine geçiriyorlar.

Her şey apaçık ortada ve milletin gözü önünde cerayan ediyor.Özellikle geçmişte kurulan milletvekili pazarlarını 45 yaş altı kuşak pek hatırlamaz.Şimdi ise bunun benzeri toptan paket servis yapılıyor artık.Milletin ve vekillerinin iradesine ne kadar değer veriliyor,ne kadar ahlaki ve etik? tabii ki bunları seçmen değerlendirecek. Milletin karşısına çıkarken aydını dahi belirleyememiş,kimle nasıl seçime hazırlanacağını dahi bilemeyen zihniyetten Allah korusun. Daha dün duruşuyla bulunduğu görevler itibari ile aygın gördüğümüz Abdullah Gül bile bugün ortaya koyduğu davranış ve söylemleriyle siyasi tarihin tozlu raflarında yerini kendisi belirledi.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili yaptığı basın açıklamasını dikkatle izledim ve dinledim.Benim bu açıklamalarından çıkarımım şu üç madde halinde oldu,

1 – Muhalefet cephesinde tam bir mutabakat destek bulamadığı,

2 –Milli görüşten gelmesine rağmen Saadet partisinden de adayım diyemedi,

3 – Akpartinin kurucularından olup bu partide bakan,başbakan ve Cumhurbaşkanı olmasına rağmen Akpartiliyim ve Akpartinin adayı benim adayımda diyemedi.

İçersinde bulunduğu durumunu hezeyan ve gafletin dalaleti olarak görüyorum.Bu andan itibaren Abdullah Gül siyasi karşılığı olmayan bir sürece evrilmiştir.Belki hiçbir açıklama yapmasaydı bundan daha hayırlı olurdu kendisi için.Anlayacağınız ne bekara yaradı nede evliye…

Diğer taraftan ana muhalefet partisinin tutumuna bakıyorum gerçekten ülke yönetimini üstlenmek gibi niyetlerinin olmadığını görüyorum.Seçim takvimi açıklanmış ama ortada aday yok.Yok efendim biz bu kadar erken beklemiyorduk,baskın seçim oldu ve biz adayımızın krıterlerini belirlerken adayımızın kendisini belirlemeyi seçimlere yetiştiremedik gibi bir durum çıkara şaşırmamak gerekiyor.Tabi bu durumda Chp’ye gönül vermiş arkadaşlarımıza tek soruyu farklı yedi versiyonda sormadan geçemiyorum.Olur ya belki üçüncü soruda belki yedinci soruda farkındalık kazanırlar.Farkındalık içerikli sorularımı şöyle sıralayacak olursam,

1 – Genel başkanınızın başbakan olmasını ister miydiniz?

2 – Genel başkanınızın hükümet kurmasını istermisiniz?

3 –Yeni sistemde malum başbakanlık olmayacak.Hükümeti cumhurbaşkanı kuracak.Genel başkanınızın Başabakan olmadan sınıf atlayıp Cumhurbaşkanı olmasını ve hükümeti kurmasını ister misiniz?

4 – Genel başkanınız cumhurbaşkanı adayı olmuyor bu durumda nasıl cumhurbaşkanı olup hükümet kuracak ve devlet yönetecek?

5 – Genel başkanınız cumhurbaşkanı adayı olup hükümet kurmayacak ve ülke yönetimine talip olmayacaksa neden bunları yapacak bir genel başkan seçmiyorsunuz partinin başına?

6 – Genel başkanınızın bu mevcut durumda sizin iradenizle hükümet kurmaya ve devlet yönetmeye niyetinin olduğuna inanıyor musunuz?

7 – Ülkede yaşanan asıl kutuplaşmanın sebeplerinin bunlardan kaynaklandığını düşündünüz mü,düşünüyor musunuz?

24 Hazirana yaklaşırken güncel siyasetin içerisindeki duruma kısaca bir baktığımda ahval ve şeraid bunlardan müteşekkil vesselam.Durum ortada.Tercih tabii ki siz değerli okurlarımın ve seçmenlerin.

Saygılarımla…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık