TÜRK MÜHENDİS DOKUZ MADEN SAHASI KEŞFETTİ

Türkiye yeraltı zenginliklerinin bulunup sondajlanmasında atağa kalkarken, bir yandan da bu çalışmalarımızı kolaylaştıracak güzel bir haber geldi. Yapay Zekâ Yazılım ve Otomasyon Yazılım Uzmanı, Elektrik Mühendisi Hakan Günay yerin 100 metre altına kadar tarayıp madenleri bulan Drone üreterek çok önemli bir adım attı.

TÜRK MÜHENDİS DOKUZ MADEN SAHASI KEŞFETTİ

TÜRK MÜHENDİS MADEN ARAYAN DRONE ÜRETTİ

HABER:BORA UYSAL ÖZİZMİRLİ

Türkiye yeraltı zenginliklerinin bulunup sondajlanmasında atağa kalkarken, bir yandan da bu çalışmalarımızı kolaylaştıracak güzel bir haber geldi.

Yapay Zekâ Yazılım ve Otomasyon Yazılım Uzmanı, Elektrik Mühendisi Hakan Günay yerin 100 metre altına kadar tarayıp madenleri bulan Drone üreterek çok önemli bir adım attı.

Türkiye'nin gerek madenler gerekse de petrol ve doğalgaz yönünden çok zengin bir ülke olduğunu ifade eden Hakan Günay şunları söyledi:

"Bugüne kadar Türkiye'de gerek petrol,gereksede doğalgaz noktasında sınırlı bir alanda  yüzde 20'lik arama yapıldığını ,yapay zeka yazılımımızla tüm Türkiye'yi sağlayacak şekilde hem bilimsel hemde mühendislik verileri ile Türkiye'nin petrol ve doğalgaz zengini olduğunu tanımlamak arzusundayım.

Özellikle Ölüdeniz fay hattından Hatay -Samandağına kadar ciddi anlamda hem petrol hemde doğalgaz rezevlerinin olduğunu Dronumuz tespit etmiştir.Bunun yanı sıra Karadeniz tamamen Doğalgaz rezevlerinin olduğunu ,Zonguldak sahili 5 mil açığında çok büyük Doğalgaz rezevr olduğunu yine yapay zeka Dronumuzla tespit ettik.

Geçmişte yıllarca gerek akademisyenler gerekse bu işlerle uğraşan kamu kuruluşlarındaki yetkililerin ağzından duyduğumuz, Neydi?Türkiye'de petrol yok,doğalgaz yok,maden yok diyorlardı.Oysaki bu akademisyenlerle bu yetkililer Türkiye'nin etrafındaki Coğrafyalarda olduğu gibi hem petrol hem doğalgaz hemde maden ülkesi olduğunu yapay zeka ile çalışan bu dronumla aksini ispatlamış oldum.

Bu tür olumsuz açıklamaları yapan akademisyenler ve kamu kuruluşlarında çalışan yetkililerin aslında yıllarca ülkemize ve milletimize ihanet ettikleri manidardır.”dedi.

TÜRKİYE, PETROL VE DOĞALGAZ ÜLKESİDİR

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz zengini olduğunun altını çizen sayın Günay:

“Ülkemiz aynı zamanda jeotermal yeraltı zenginliklerine sahip olup ,yapay zeka ile çalışan Dronumuzu İstanbul Esenyurt ve Esenler Bölgesinde uçurduğumuzda 73 derece ile  105 derece arasında Jeotermal su kaynakları bulmuştur.

Ankara - Mamak ve Ankara - Polatlı tarafında yine yapay zekayla çalışan bu dronumuzla Petrol-Doğalgaz varlığını tespit etmiştir.Özellikle doğalgaz ve petrol aramaları yapan kamu kuruluşlarının en büyük hatası  sondaj derinliğini 2000 metre ile sınırlandırma yapılarak petrol ve doğalgazı bulamadıklarını iddia etselerde bu derinliğin 3000 metreye çıkartılmasıyla yeraltı zenginliklerimizin rahatça ulaşabileceklerini söyleyebilirim.

 Ülkemiz yeraltı zenginlikleri konusunda çok yüksek bir potansiyele sahiptir. Fakat uzun yıllar yabancı bilim adamlarının çalışmalarını referans alıp onların vermiş olduğu bilgiler üzerinden yürüdük. Oysa Türkiye tahmin edilenden çok daha zengin bir ülkedir. Bu zamana kadar yabancı bilim adamlarının "yok" dediği petrol, doğalgaz ve madenlere sahibiz."dedi.

9 MADEN SAHASI KEŞFETTİK

Amaçlarının Türkiye'nin zenginliklerini bulup işlenmesi olduğunu belirten Hakan Günay yapmış oldukları drone ile 9 yeni maden sahası keşfettiklerini belirtti. Hakan Günay:

"Amacımız Türkiye'nin bu bilinmeyen zenginliklerini ortaya çıkarmak. Biz bu maden araması için Drone ve yapay zekâ çalışmamızı birleştirdik. Dronemizdeki kendi yazılımımız sayesinde yerin 100 metre altındaki madenlerin türlerini ve yerini saptayabiliyoruz. Dronemiz ile 9 yeni maden sahası keşfettik ve bu konuda yanılmadık. Örnek olarak yapay zekâyla çalışan dronumuzla Türkiye'nin birçok yerinde altın, gümüş, bakır ve paladium madenlerinin yerlerini öğrendik. Ayrıca yine önemli bir husus, bir firma için yerin altında 280 santigrat derece sıcaklıkta su keşfettik." dedi.

YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİMİZ KONUSUNDA SAHA ARAMA, RUHSATLANDIRMA VE İŞLETMEYE AÇILMASI HUSUSUNDA YATIRIMCILAR ARIYOR VE ÜNİVERSİTELERLE ORTAK ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYORUZ.

Sözlerine Üniversitelerle ortak çalışma yapmak istediklerini söyleyen yapay zekâ yazılım ve otomasyon yazılım uzmanı Hakan Günay:

"Dronemiz ile maden sahalarının koordinatlarını tespit ettik. Tespit ettiğimiz madenlerimizin bir an önce çıkartılıp devletimizin yararına işletilmesini istiyoruz. Amacımız yeraltı zenginliklerimizi çıkartacak olan yatırımcılar bulmaktır. Bunun için tam 17 firma ile görüşüyoruz. Fakat bizler bunun için daha çok duyarlılık istiyoruz. Yeraltı zenginlikleri konusunda önemli adımlar atılsa da hâlen bazı noktalarda yetersiz kalındığı hususlar da var. Ülkemizde amatör ve yarı amatör diye tabir ettiğimiz araştırmacılar da var. Belli şartlar altında uzlaşılıp gerektiğinde onlar da çalışmalara katılmalıdır. Böyle çalışmalar hızlandırılmalıdır. Yeraltı zenginliklerimizin değerlendirilmesinde seferberlik ilan edilmelidir.

Düşük faizli kredi desteği ve yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Ayrıca Üniversiteler bu konuda daha çok duyarlı olmalıdır. Özellikle maden arayan dronemizin seri üretimi konusunda yatırımcılarla ortak çalışabiliriz. Bizler ortak çalışmaya talibiz. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan mühendis adaylarımızı değerlendirmemizin zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.

Beğendim 13 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık