TURİZMCİDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA MEHTERANLI KUTLAMA

Antalya’nın Kemer İlçesi Beldibi’nde bir turizmci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Denizli Oğuzhan Mehteran Takımına yaptırdığı gösterilerle kutladı. Dünyanın dört bir yanından turistin akın ettiği Kemer Beldibi’nde düzenlenen kutlamada, binlerce turist, Türk Bayrağı ve mehteran takımıyla hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

TURİZMCİDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA MEHTERANLI KUTLAMA
  • 26 Ağustos 2019, Pazartesi 17:45

ÖZEL HABER: MELİK EVREN

 

TURİZMCİDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA MEHTERANLI KUTLAMA

Antalya’nın Kemer İlçesi Beldibi’nde bir turizmci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Denizli Oğuzhan Mehteran Takımına yaptırdığı gösterilerle kutladı. Dünyanın dört bir yanından turistin akın ettiği Kemer Beldibi’nde düzenlenen kutlamada, binlerce turist, Türk Bayrağı ve mehteran takımıyla hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.


Kemer Beldibi’nde uluslararası alanda faaliyet gösteren, Hotel Beldibi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı erken kutladı. Yıldırım, hazırlıklarını Denizli’de ve Türkiye çapında ün yapan Oğuzhan Mehter Takımıyla anlaştı. 


Oğuzhan Mehteran Takımı Beldibi Hotel’in önünden başlayarak Kemer ilçe merkezinde bulunan Atatürk Caddesi’nde gösteriler yaptı. Oğuzhan Mehter Takımı şehir merkezine attığı gösteri turundan sonra, Beldibi Hotel’in önünde Güvenlik güçleri ve askere ithafen çaldığı, Ey Şanlı Ordu parçası, Ceddin Deden, Fetih Marşı, Türkiye’m, Çırpınırdı Karadeniz, Tuna Nehri, İzmir Marşı, ve Hücum Marşı ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri mest etti. 


Binlerce yerli ve yabancı turist, mehteranlı zafer bayramı kutlamalarını ilgiyle izledi. Özellikle yerli ve yabancı turistler mehteran takımı ve Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.  


 “AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYAYA TANITMAK”


Amaçlarının Türk Kültürünü dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu dile getiren Beldibi Hotel’in sahibi Mustafa Yıldırım, “Biz burada turizm işi yapıyoruz. İşimiz sadece yedirmek içirmek değil. Aynı zamanda kültür işine de el atıyoruz. Özellikle yabancı misafirlerimize kültürümüzü, örf ve adetlerimizi nasıl tanıtabiliriz diye gelenek göreneklerimizi de tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için ‘Ne yapabiliriz’ diye düşündük. Bunun için en uygun zamanın 30 Ağustos Zafer Bayramının olabileceğini düşündük ve mehter takımıyla yapmayı uygun gördük. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye’de en iyi mehter takımlarından biri olan Oğuzhan Mehter takımıyla çalışmaya karar verdik. Hem bizim için hem turistlerimiz için çok iyi oldu. Misafirlerimiz çok memnun kaldı. Bizde duygulandık. Bu kültürlerimizle birlikte misafirlerimizi milli bayramlarda Beldibi Hotel’de ağırlamak istiyoruz” dedi.


“MİLLİ BAYRAMLARIMIZI MEHTERANLA KUTLAMAYI GELENEKSEL LEŞTİRECEĞİZ”


30 Ağustos Zafer Bayramını erken kutlayarak mehteran takımıyla birlikte ilgi çekmek istediklerini kaydeden Yıldırım, “30 Ağustos Zafer Bayramımızı geleneksel halde her yıl mehteran takımıyla kutlamayı planlıyoruz. Bunu çoğaltarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını mehter takımıyla kutlayarak kültürümüzü bize gelen turistlere tanıtacağız” şeklinde konuştu. 


MEHTER TAKIMI HEM ÇOŞTU HEM COŞTURDU


Denizli’nin ilk mehter takımı olan Oğuzhan Mehter Takımının coşarak hem bizleri hem de turisti coşturduğunu dile getiren Yıldırım, “İçten coşarak ve coşturarak gösteri yapan mehter takımı bizi çok mutlu etti. Misafirlerimizi uçurdu. Hem gösterileriyle, hem de performanslarıyla tek kelimeyle harikaydı. Ellerine sağlık” diye konuştu.


TURİSTLER CANLI YAYIN YAPARAK MEHTER TAKIMINI ÜLKELERİNE TANITTI


Turistlerimiz çok memnun kaldı. Çok merak ettiler. Fotoğraf, video çekimi ve aynı zamanda canlı yayın yaparak ülkelerindeki sosyal medyalarından herkese gösterdiler.

 

MEHTER BAŞI ERGÜL:“50 YILLIK MEHTERAN GEÇMİŞİMDE BÖYLE İLGİYİ İLK DEFA GÖRDÜM”


Denizli’de ilk kurulan Mehteran Takımı olan Oğuzhan Mehterin Mehterbaşı Salih Ergül, Kemer Beldibi’nde düzenlenen kutlamada yaptıkları gösteride, özellikle yabancı turistlerin ilgilisinden memnun kaldıklarını dile getirdi. Mehteran takımı ve kendisiyle fotoğraf çektirmek için turistlerin sıraya girdiğini belirten Mehterbaşı Ergül: “50 yılık mehteran geçmişim var. 60’lı yıllardan buyana mehteranın içindeyim. 15 yıldan beri de mehterbaşı olarak görev yapmaktayım. Daha önce Kemerde Rus Turistlere yönelik kalabalık bir kitleye gösteri yapmıştık. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı için Kemer’de yaptığımız bu gösterideki ilgi ve alakayı ilk defa gördüm. Mehtere, Türk Bayrağına, örf ve adetlerimize olan ilgi alaka beni çok memnun etti” dedi.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 26.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık