MİRYOKEFALON SAVAŞI İZİNDE

Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu öğrencileri Çivril Belediyesi’nin düzenlediği Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi’ne katıldı. Çivril Belediyesi Kültür hizmetleri kapsamında Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi, tertip edildi.

MİRYOKEFALON SAVAŞI İZİNDE

Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu öğrencileri Çivril Belediyesi’nin düzenlediği Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi’ne katıldı.
Çivril Belediyesi Kültür hizmetleri kapsamında Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi, tertip edildi. 

 Programa Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu öğrencileri katıldı. Çivril Belediyesi tarafından organize edilen kültür gezisinde öğrenciler Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edildiği Miryokefalon Savaşının kazanıldığı Çivril ilçesi topraklarında yer alan Düzbel civarı ve Küfü Çayı’nın bulunduğu mevkide incelemelerde bulundu.

Denizli’den erken saatlerde yola koyulan öğrencilerin ilk durağı medeniyetlere ilk beşiklik eden Tunç dönemine kadar 5 bin yıllık bir tarihe ışık tutan Beyce Sultan Höyüğü oldu.

Ardından çay molası veren öğrenciler Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı alan olarak kabul edilen Düzbel civarı ve Küfü Çayı’na doğru hareket etti.

MİRYOKEFALON ,ANADOLU TARİHİNİN İKİNCİ BÜYÜK SAVAŞIDIR

Gezi ekibinde yer alan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kılıç, 17 Eylül 1176 yılında meydana gelen Miryokefalon Savaşı’nın Anadolu Türk tarihinin ikinci büyük savaşı olduğunu belirterek;

" Bu savaşın nerede meydana geldiği, kuvvetlerin nerede çarpıştığı, hangi yolları takip ederek savaş alanlarına geldikleri konusu bugün farklı farklıbölgelerden çıkan iddialı seslerle devam etmektedir Ancak bu iddiaya sahip kişilerin ortaya koymuş oldukları kaynakların ve tarihi kaynaklarda geçen arkeolojik buluntuların ayrıca bu kaynaklarda geçen coğrafi betimlemelerin gözden geçirilmesi suretiyle bu savaşın Çivril ilçesi sınırları içerisinde meydana geldiği artık kesinlik kazanmıştır.” dedi.

Niketas’ın kaynaklarında da savaşın Çivril sınırları içinde olduğunun altını çizen Kılıç;
“Niketas’ın kaynaklarında adı geçen geçidin güneyden kuzeye doğru uzanması, geçidin uzunluğu, kıvrımlar çizmesi, zikzaklı menderes çizmesi, yedi yarığın bulunması yada bu geçide gelmeden önce geçen Homa adı bundan önceki Dinar Hiroya adı ondan önceki Colessae, Laodikya en son Alaşehir üzerinden geçmiş bütün bu coğrafi isimler eski antik kentlerin adları ve buradaki coğrafi betimlemeler savaşın bu alanda olduğuna kadar bize kuvvetli deliller sunmaktadır başkaları bu noktada ne tür iddialarda bulunurlarsa bulunsunlar sadece bunların yaptığı coğrafi bir kopyalamadır. şeklinde konuştu .

Geziye katılan öğrenciler Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edildiği Miryokefalon Savaşının kazanıldığı yerleri daha yakından görme imkanı sağlayan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkürlerini sunarak, geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kültür Gezisi doğa harikası olan Gümüşsu Şelalesi’nde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.








Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 27.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık