Güreş paü enüst , Zolan

SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI

Türkiye yıllarca gerek dışardan gerekse içerden siyasi olarak,yıpratıldı ve büyümesinin önüne geçildi.Oysa gerçekden ülkemiz ve yöremiz hem madenler hem de değerli taşlar bakımından oldukça zengin.

SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 13:08

Türkiye yıllarca gerek dışardan gerekse içerden siyasi olarak,yıpratıldı ve büyümesinin önüne geçildi.Oysa gerçekden ülkemiz ve yöremiz hem madenler hem de değerli taşlar bakımından oldukça zengin.

Yaklaşık 10 yıldır Maden ve değerli taşlar üzerine araştırma ve arama yapan emekli astsubay Metin Uysal,yaptırmış olduğu analiz sonuçlarıyla ,Yöremize ve Ülkemize katkı sağlayacak önemli kanıtlar sundu.

Aşağıdaki video linkinde de röportajı bulunan Metin Uysal,Bölgenin Hidrotermal yatak,lamproit bacası(Volkan benzeri ),metamorfik yapı olması nedeni ile elmas,yakut,safir gibi değerli taşların olduğunu söyledi.

 

Gerek yurt içinde üniversitelerde yaptırılan, gerekse Kanada’da ve Uşak ilinde ki altın madeni laboratuarında ki on iki (12)analiz sonuçlarına göre yörede ultramafik yapı olduğu,Nadir Toprak Elementlerinin ,civa,arsenik,wolfram,altın,nikel gibi madenlerin olağandan çok yüksek çıktığı bilhassa wolfram madeninin her analizde bin ppm gibi rakamı bulduğu halbuki toprak analizi yapıldığı kaya örneğinde miktarın dahada artacağı(wolfram normalde yer kabuğunda 0,2 ppm bulunur)anlaşıldığı belirtmektedir...Bu çok büyük bir rakamdır..

 

 

 

Tungsten önemli bir maden çünkü zırh,silah füze uzay teknolojisinde kullanılan ama sadece Bursa Uludağ’da çıkarıldığı ama oranında kapatıldığı göz önüne alınırsa ve bu madenin stratejik bir metal olduğu silah,uydu,roket vs. yapımında kullanıldığı düşünülürse önemi açıktır.

 

Analiz sonuçlarına göre bulunan diğer maden ise;Beril' dir.Beril minerali çok ender bulunur,Zümrüt,akumarin,morganit,helidor,goşenit gibi değerli taşların ana maddesidir.İst.Tic.Üni.si mücehverat bölümünde yapılan analizde Prof.Emel Geçkinli tarafından yapılan analizde çok yüksek çıktığı belirtilmiş ancak ilgili şahsa analiz sonucu verilmemiş ve miktar söylenmemiştir.

 

Yine Türkiye'nin yabancı ülkeler ve akademisyenlerce bu zamana kadar lamproit yatağına sahip olmadığı iddia edildi..(lamproit elmas yatağı'dır)Oysa Türkiye'de çok miktarda lamporit yatağı bulunmaktadır..Lamproit bacası 120 km derinde oluşan elması yukarı çıkaran bir doğal oluşumdur.yörede onyedi adet tesbit edildi,ayrıca Elmas gösterge bitkisi(hurma cinsinden bir bitki)ayni yerde varlığı belirlendi.Keza elması yukarı patlama esnasında asıl yukarı taşıyan “ksenot”denilen kaya örnekleri bulundu.bunun yanında yeryüzünde oluşması mümkün olmayan(1200 derece gibi yüksek sıcaklık ve basınç gerekir)sishovite denilen mineral bir adet bulundu bu taş çok çok ender bulunan bir mineraldir ancak meteor patlama (impakt)bölgesi ve lamproit patlaması sebebiyle oluşabilir.yine ayni yörede “ballen kuvarsı”denilen yaklaşık 0,2mm büyüklüğünde mineral bulundu bunlarda ancak yüksek sıcaklık ve basınç altında oluşabilir.

 

Yöredeki taşların ince kesiti çıkarılarak Prof.Halil Sarp hoca tarafından Adnan Menderes üniversitesi laboratuarında yapılan analizde “porfirik yapı tespiti yapıldı bu hem küçük hem de büyük kristallerin birlikte olma durumudur bunun tek açıklaması bir yanardağ faaliyeti olduğudur.Ancak yörede yanardağ olmadığı kesin olarak bilindiğinden ancak benzeri (lamproit)olacağı sonucuna varılmıştır.Prof.H.Sarp İsviçre de otuz yıl gemoloji dalında hocalık yapmış elli sekiz adet yeni mineral bulmuş dünya çapında bilim insanımızdır.

 

Bütün bu bilgileri veren Metin Uysal ;yöre'de çok sayıda turmalin,garnet, ve çok sayıda önemli taşın bulunduğunu idda ederek gerek Üniversiteleri gerekse akademisyenleri eleştirdi..Akedemesiyenlerin bilmsel çalışmalara yeterince destek olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti.:

"Yıllarca Türkiye'de elmas yatağı olan lamprorit olduğunu söyledim vurguladım..Fakat şuan ismini vermek istemediğim bir öğretim görevlisi

Türkiye’de lamprorit yok dedi.Ancak ayni kişinin ABD de çıkan yazısında, Türkiye’de beş İlde lamproit bulunduğuna dair raporun altında imzası olduğunu gördüm.Elmas yok diye insanların şevki kırıldı,hatta aramanın bir şekilde önüne geçildi.Birkaç gün önce Prof.M.Hatipoğlu ilk defa ülkemizde lamproit olduğunu ve elmasın aranması gerektiğini Facebook ta ki sayfasında yazdı.bunun nedenini tabi ki kendi bilir ama ben yurtsever bir araştırmacı olarak bu değerli maden ve taşların yabancılarca faydalanmasından kuşku duyuyor ve bu değerlerin kendimiz tarafından çıkarılması gerektiğini düşünüyorum dedi.

 

 

SAYIN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI...

 

Metin Uysal Cumhurbaşkanına çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Bizim ülkemizde maden denilince akla gelen,kömür,mermer,bakır,traverten vs gibi madenler geliyor.Oysa Türkiye bunların çok üstünde zenginliğe sahiptir.

 

Türkiye 50 yıldır Gerek Nato gerekse ABD tarafından baskı altındadır..Ülke yabancı ülkelerin baskısı nedeniyle araştırmaların önüne geçilmektedir..Türkiye üretimden uzaklaştırılmak istemektedir.

 

Fakat Cumhurbaşkanımız duyarlı bir insandır.. ve ülkemiz Cumhurbaşkanımız sayesinde ,ülkemiz ABD ve Nato baskısından kopmaktadır...

 

Türkiye bu baskıdan kopup özgürleşmektedir..Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalıdır.."

 

Sözün özü şuki,bunlar ülkemiz için önemli kaynaklardır,doğal zenginliklerimizi ABD ve yabancı ülkeler müdahalede bulunmadan ülkemiz ekonomisine kazandırılmalı ve bu konuya Sayın Cumhurbaşkanımız el atmalıdır...

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 13 Muhteşem 7 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık