Güreş paü enüst , Zolan

Şuşanın Dağları Namus,Şeref Mekanıdır

İşğalde olan topraklarımız azad olundu....Azerbeycan cumhur başkanı baş komutan İlham Aliyevin birbaşa televiziyondan ,,Aziz Suşa sen azadsan,, demesi her kesi kövreltdi sevincden ağlatdı....

Şuşanın Dağları Namus,Şeref Mekanıdır
  • 15 Eylül 2021, Çarşamba 22:41

,,Şuşanın Dağları Namus,Şeref Mekanıdır,,

Arkadaşları ile ,28 yıl sonra işgalden kurtarılan vatan toprağına kavuşmanın sevincini yaşayan,Anadolu Basın Yayın Birliği Karabağ Temsilcisi Roza Aliqızı düşüncelerini dile getirdi.

Roza Aliqızı :
"İşgalçı Ermenistan küvvetleri, 1992 yılında Azerbaycanın Dağlık Karabağ bölgesini işgal etdiler. Sivil insanlarımız doğdukları yurtlarından ayrılıp, sürgün hayatı yaşamak zorunda kaldılar. 28 yıl  sürgün hayatı yaşadılar. Karabağlılar doğdukları  ocaklarına, ata yurtlarına, hasretle bekleyip,  bir gün Vatana dönecekleri günü beklemekle geçirdiler.
Nihayet ki, o gün gelib yetişdi. Muzaffar Azerbeycan Ordusu, Kardeş Türk Orusu ile birge Topraklarımızın işgalden temizlenmesi üçün ermenliere qarşı mübarizeye girdiler ve zafer kazanaraq düşmeni kovub çıkardılar ...10 kasım 2020 tarihe altun hatle yazıld.Bu Azerbeycanın ermeni faşizmi üzerinde tarihi zaferi idi. İşğalde olan topraklarımız azad olundu....Azerbeycan cumhur başkanı baş komutan İlham Aliyevin birbaşa televiziyondan ,,Aziz Suşa sen azadsan,, demesi her kesi kövreltdi sevincden ağlatdı....Gerçekten Şuşa azad oldu...
Şuşa azad olsada ama sakinleri tam olarak ta Şuşaya taşına bilmediler, çünki ermeniler her terefe mani koymuşlar yollar evler dağılıb  viran olub...
Bizde Şuşanın indiki durumunu görmek için Şuşaya doğru gitdik,tabii ki Devlet hatti ile, Azerbeycan Cumhur başkanlığında sivil toplum kuruluşları ile şalışan  Vusal Kuliyevin rahberligi ve teşkilatçılığı  ile.
Rüyalarımızda gördügümüz ve bir gün Şuşada olacağımızı hayal etdigimiz doğma Şuşada olmak,onu görmekden guzel bir gün yaşamadım disem çok doğru olurdu.
Gerçekden Şuşa şehri çok guzel bir şehrdi,düşmenler onu darmadağın etseler bele,viran koysalar bile Şuşa yine guzelliyini kayb etmemiş.
Yol boyunca Şuşanın dağılmış evlerini, bahçelerini gördükce kovuşdurana şükr edirdik,,tek toprağı bize yeter,, deye.Önemli olan Şuşanın azad olması,gözlerimiz önünden Azerbeycan Cumhur başkanı,Baş Komutan İlham Ailyevun ,,Sen Azadsan Aziz Şuşa,, demesi film gibi canlanırdı.
Şuan Şuşada arabaların,tekniklerin görülmesi çok sevindiricidir.Yollar çekilir ,dağılmış harabalığa çevrilmiş yurt yerlerı yenilenir kurulur. ,,Zafer yolu,. uzanıb gitdikce Şuşanın önceki halinden daha guzel olacağına emin olduk.
Biz Gazeteçi ve STK-lar Şuşanın ermeni vahşileri terefinden evlerin dağıldığını gördüksede.ama bu gün Şuşada sürekli yeniden kurma işlerinin başlanmasını da gördük.
Evet Şuşanı düşmanlar sırtından vurub dağıtsada,Toprağı bize yeter.
Şuşanın yüce dağlarına bakdıkca.Azerbeycan ve Türk askerinin nasıl bu dağları kalkıb ermenı itlerıni kovduğu film gibi gözlerimizde canlanır. Burda askerlerimiz qazi oldular.şehid oldular Şuşa için can feda etdiler. Zafer kazandılar.
Şuşa dağları,burası sıradan bir dağ degil,Namus.Qayrat Şeref Mekanıdır!"dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 04.05.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık