• 19 Mayıs 2018, Cumartesi 15:31
Mesut Gencer

Mesut Gencer

SEÇİM İÇERİSİNDE SEÇİM

SEÇİM İÇERİSİNDE SEÇİM

Savaşlar hep masada kaybedilmiştir. Cephede verdiğimiz savaşların kayıplarına baktığımızda bunu daha net görebilme imkanımız olacaktır. Savaşlar tarihimize bunun pek çok örnekleri mevcut.

Sözü eğip bükmeyeceğim.Olduğu gibi gördüğüm gibi seçim öncesi Ankara’da bulunduğum süre içerisinde elde ettiğim bilgi ve gözlemlerimi aktaracağım. Seçimlerin erkene alınması ile birlikte aday belirleme sürecinde illerde yapılan temayüller ve akabinde Ankara’ya aday adayların çağrılarak gerçekleştirilen mülakatlar. Aday adayları listelerde yer alabilmek için çalmadık kapı bırakmıyorlar. Aday adayları listede yer almak için mücadele verirken ittifakların perde arkası ve mülakat komisyonlarının raporlarının en üst makama yani Genel başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına ulaştırılması ve nihai kararın buradan çıkacak olma sürecindeyiz. Her seçim dönemindeki klasik uygulamalar gibi görülse de bu seçimde durumlar biraz daha farklı işliyor.Bütün bu işlemler masada gerçekleşiyor. Onun içindir ki masada güçlü bir şekilde yer almak isteyen 15 Temmuz savaşını kaybedenlerin kriptoları da mücadele ediyorlar. Gerek içeriden referanslarıyla gerekse taktiksel hamleleriyle masada savaşı kazanmak istiyorlar. Bunlar kim diye sormaya gerek yok hepsi ortada eski dönem milletvekilliği yapmış nötür kalmış olanlar ve gizli kalmış siyasete hiç bulaşmamış ve cv ‘leri parlatılmış kriptolar işte!

Sahadan reise giden bilgiler ve istihbarat sonuçları sürekli revize ediliyor. Bununla beraber kafa karıştıracak ciddi anlamda bilgi kirlilikleride var. Bu seçimlerde seçmen tercihini siyaseten değil sürekli dillendirdiği kriptoların aday listelerinde olup olmadığına bakacak. Yeni döneme geçiş 16 Nisan refarandum sonuçlarının yeniden teyiti mahiyitinde olacağı gibi 16 yıllık Akparti iktidarının samimiyet sınavı olacak. Fetö ile mücadele konusunda reisin izlediği yol ve bir ara yalnız kaldığını söylemesi tabandan yalnız değilsin desteğini her zaman buldu. Seçimler erkene alınmasaydı büyük kongre yapılmış olsaydı durum dahada netlik kazanacaktı.Ancak taşra teşkilatlarında yaşanan değişimlerin genel merkez düzeyinde henüz gerçekleştirilememiş olması ve mülakat komisyonlarında mevcut yetkililerin bulunması ön elemeyi bunların yapması sağlıklı doğru ve temiz isimlerin reise kadar ulaştırıldığı bilgisinin karşılığı henüz yok. ( Tabii olarak aynı zamanda genel merkez yönetiminin de ciddi bir sınavı olacak bir durum olduğu göz ardı eilmemeli.) Hal böyle olunca reis bütün bilgileri yeniden kendisinin ele alıp değerlendirmesi ve bunların dışında kendisinin ihtimale dahi yer vermeden güvendiği siyaset kurumu dışındaki referansları belirleyici rol oynayacak.Bu durumda kendisini güçlü gören aday adayı ters köşe olabilir. Sürpriz isimler listelerde yerini alabilir. 24 Haziran seçim sonuçlarını aday listelerinde yer alan isimler belirleyecek. Özellikle 15 Temmuz karanlık gecesinin ve sonrasının millet nezdinde oluşturduğu kanaat sandığa yansıyacak. O gece ki ülkemiz için kırılma noktası bağımsızlığımızı tam olarak cephede kazandığımızın karanlıktan aydınlığa çıkış gecesidir. Ülke olarak 16 yıllık Akparti hükümetleriyle birlikte elde ettiğimiz kazanımlarımızın yeniden elimizden alınması ve tarihin derinliklerine Türk varlığının gömülmesi oyunlarının hat safhada yaşandığı anları yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti birilerinin egolarının tatmin edileceği alan değildir.Bu ülke varlığı ile bölgenin sigortası lideriyle mazlumların umudu olmuştur.İçeride listeye girme yarışına girerek bir sandalye kapıp 15 Temmuz gecesinin rövanşını masada almak isteyenlerin kol gezdiği ağa babalarının uşakları varken dışarıdan da içeride ve çevremizde yangını körüklediklerini görmeyecek miyiz? Oyun içindeki oyunu gördüğümüz bildiğimiz halde oyunlarını deşifre etmeyecek miyiz? Ülkeyi yeniden ama öncekilerden daha kötü bir şekilde kendi ellerimizle parçalanmaya yok olmaya teslim mi edeceğiz?

Umuyorum ve inanıyorum ki listelerin şekillenmesinde reis bilgi kirliliğini bertaraf ederek tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet varlığının sürdürülmesini belirleyecektir. Milletçe seçimin siyasal bir seçim değil stratejik ve bizim dışımızdaki oyun kurucular ile geçen bir seçim olacağını idraki içerisindeyiz. Adayların belirlenmesi ile birlikte seçim kampanyaları boyunca algı operasyonlarını hat safhada kullanacaklarını özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması versiyonları üzerinde duracaklar. Akpartinin mecliste sandalye sayısını düşürmek için ellerinden geleni yapacaklar ve bu şekilde eskinin eskine dönüş planları daha ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmadan mecliste görüşülmeye başlanacak. 15 günlük iki tur arasındaki süreyi ise kaosların ve iç karışıklığın içerisinde geçmesini sağlayacaklar.

Tabandan lidere kadar uyanık olmak durumundayız.Oyun içerisindeki oyunları görüp bu oyunlarını; milletvekilliği aday belirlemesinden başlayıp gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse milletvekilliği seçim sandıklarında daha güçlü iradeyle bertaraf etmek zorundayız. Yoktur Türk’ün Türk’ten başka dostu, yoktur Türk’ün Türkiye’den başka vatanı…

Saygılarımla…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık