• 01 Şubat 2018, Perşembe 9:24
BoraUysal

Bora Uysal

SURIYE İLE İLİŞKİLER VE HANGİ ÖSO ?

Afrin Operasyonuyla birlikte Türk Silahlı kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusunu kullanmasıyla birlite,Öso'ya yönelik eleştriler gündeme geldi.
Öncelikle yazının başında  şunun altını çizelim:Adında anlaşılacağı üzere "Zeytin dalı Operasyonu " bu zamana kadar ABD baskısıyla oluşan yanlış dış poitika sebebiyle  bölgeye uzatılan,Suriye'ye uzatılan dostluk elidir,Suriye'ye uzatılan zeytin dalıdır .Hep birlikte göreceğizki önümüzdeki dönem ŞAM İLE ANKARA arasında büyük gelişmeler yaşanacak,büyük el sıkışmalara tanık olacağız.Önümüzdeki günlerde bunları hep baraber yaşayacağız.

Bu nedenle medyada yer alan "Yok Suriye hava savunma sistemleri,Türk uçaklarını vuracakmış,yok Türk Ordusu Suriye'ye işgal edecekmiş" haberleri esas gerçeği yanıstmamaktadır.Astana Sürecinde Suriye devletinin toprak bütünlüğü 3 ülke tarafından garantiye alınmıştır.

Bu üç ülke RUSYA-TÜRKİYE - İRAN'dır.Türkiye ,Suriye toprak bütünlüğü konusunda garöntör ülke durumundadır.Suriye toprak bütünlüğüne tehdit anlamında hiç bir olumsuz haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Çünku bu süreç aslında geçen yıl başladı.
1- 17 Ağustos 2016’da hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş:"Başımıza gelen birçok şey Suriye politikası sonucu" demişti
2- 14 Temmuz 2016’da Binali Yıldırım yapmış olduğu basın açıklamasında ,Suriye ile ilişkilerin normale dönmesine büyük ihtiyaç olduğunu eski dostluğu tekrar sağlayacaklarını” açıklamıştı.

Bu konuda herkes emin olsunki ne Türkiye'nin ,Suriye'ye işgal planı vardır nede Suriye devletinin ,Türk F-16'larını düşürme planı vardır.Fakat ,ABD Türkiye ve Suriye arasında "çatışma çıkması için "provakasyonları kollamaktadır. İki devlette ABD'nin bu provakasyonlarına karşı uyanık olmalılar.

HANGİ ÖSO?

Öso bilindiği gibi Suriye'de Esad hükümetine muhalif olarak kurulan bir örgüt. İçersinde onlarca grub bulunduran bir örgüt.
Öso,Suriye'deki savaşın ilk başlarında Esad'a yönelik olarak doğmuş fakat ülkeye yönelik İŞİD ve ABD baskısı yoğunlaşınca önceliği ülkesini savunmak olarak olarak belirlemiştir.
Türkiye'nin antlaştığı Öso grublarıda , "Önceliği ABD'ye karşı mücadele etmeyi amaçlayan"grublardır.
Şuan Zeytin Dalı Operasyonunda kullanılan Öso grublarının her mangasında Türk komondaları ,vatansever Türk subayları komutanlık yapmaktadır.Bu nedenle herkes içini ferah tutsunki kullandığmız örgüt "radikal islamacılardan oluşan bir örgüt değilidir .İçlerinde Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Türkiye denetiminde olan grublar çoğunluktadır.
Şuanda bu örgüt ABD'nin silahlandırdığı ,teçhizatlandırdığı grublara karşı savasmaktadır.Bilindiği gibi emperyalizme ve ABD'ye karşı savaşmak ve mücadele etmek kişi ve örgütleri geliştirir ve ilerici yapar. Öso'da ABD ie savaşma noktasına gelmiştir.

Aslında ÖSO'nun ABD ile giriştiği çatışma ve savaş ortamı ilk değildir. Binalı Yıldırım hükümeti,Ahmet Davutoğlu döneminde uygulanan yanlış dış politikaya karşı düzeltme ilk hareketlerinden biri Fırat kalkanı harekatıydı.

Fırat kalkanında,El-Bab ,Türk Ordusu ve Suriye Ordusunun kordineli çalışmasıyla İŞİD'den temizlemiş,Türk ordusuyla beraber çatışmaya katılan ÖSO'da, Fırat Kalkanı operasyonundan  sonra birçoğu  Esad kuvvetlerine katılmıştır.

Elbette ÖSO'daki bu büyük gelişiminde vatansever Türk Subayının faktörüde çok büyüktür. Bahsedildiği gibi radikal islamcılardan oluşan bir örgüt'te değilidir.Hem İŞİD'e,Hem PYD/PKK'YA hemde ABD'nin desteklediği Nusret cephesine karşı savaşmaktadır.

Zaten son ÖSO çatışmalarında örnek olarak Burseya Dağı'nın ele geçirildiği operasyonların videolarında Esad bayrağıı açan Öso'lularda göze çarpmaktadır.Burdan şurayada varıyoruz,ÖSO'nun içinde Esad yanlılarıda var.Turk Ordusunun ABD kara kuvvetlerine karsi olan mucadelesi ÖSO gerekçesi ile gölgelenmektedir  fakat gerçeği yansitmamaktadir.



Bora Uysal ÖZİZMİRLİ


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık