• 03 Ocak 2018, Çarşamba 9:45
BoraUysal

Bora Uysal

İran düşerse

İRAN DÜŞERSE TÜRKİYE’DE DÜŞER…

Bundan birkaç ay önce ABD tarafından TÜRK-İRAN çatışması tertipleneceğini belirtmiştik…

Sebeb ise çok açıktı…Kilit ülke Türkiye idi ve Türkiye’nin ABD’ye karşı attığı her adım bölge ülkelerini cesaretlendirmişti…

Gelişmeleri sayarsak;

Türkiye ABD darbe girişimi geri püskürtmüş,Fırat kalkanı ile;Suriye’nin kuzeyinde kurulacak olan sözde”kürt koridoruna”yerle bir etmiş,Yurt içindede PKK’yı hendeklere gömmüştür.Türkiye’de ABD kaybetmiştir..Türkiye’deki operasyonlar öyle bir noktaya ulaşmıştır Gram Fuller’e kadar uzanmıştır.Unutmamak gerekirki üst üste böyle gelişmeler ancak 50 yılda bir yaşanır..

Irak ise; ABD güdümlü Barzani’ye karşı operasyon başlatmış ve bir günde Barzani düşmüştür..

Suriye; İŞİD’e karşı zafer kazanmış ve gözünü  PKK/PYD’ye dikmiştir.PKK’ya karşı operasyonlara başlamıştır..

İran ise;gerek PKK/PJAK karşı mücadeleyi kararlılıkta sürdürmüş,Barzani’ye karşı mücadele eden Irak ordusunu desteklemiş,Suriye’de ise İŞİD’e karşı operasyonlarda baş rollerden birini üstlenmiştir.
İran aynı mücadeleyi Suudilere karşı Yemen’dede vermektedir…

Yani sözün özüne gelirsek işin İçine bu dört ülke TÜRKİYE-SURİYE-IRAK-İRAN ,ABD ve onun piyonlarına karşı bir olmuşlar birlikte hareket etmişler BOP’un önüne geçmişlerdir. Bütün mesele budur..Bu dört ülke ,ABD ve İsrail saldırılarına karşı bir cephe oluşturmuşlardır.Bu dört ülkenin birlikte harekatıyla ABD ve İsrail yenilmiştir.Hatta en son kudüs çılgınlığı göstermiştirki ABD yalnızları oynamıştır…

TURUNCU DEVRİMLER İRAN’DA

ABD’nin turuncu devrimlerini duymuşuzdur..ABD soros işbirlği ile ülkelerdeki demokrasi ve özgürlük kısıtlamaları bahane edilerek ülke içinde iç karışıklığa sebebiyet verilmektedir ve bunun adı sözde”devrim” diye tanımlanmaktadır..Bunun örneğini Libya’da gördük,Irak’da Saddam’a karşı gördük,Ukrayna ve Gürcistan’dada gördük..Fakat bunlara rağmen ABD sürekli kaybetmektedir.

İran’da yaşanılan her ekonomik sıkıntıların temelinde ABD ambargoları vardır.40 yıldır bu ülke ambargolara karşı direnmektedir.Yönetim şekli olan “şeriatı” beğenelim beğenmeyelim bugün İran,Emperyalizme karşı mücadelenin öne cephelerindendir.Yönetim şekli vs İran'nın kendi iç sorunudur.Bu ancak onları ilgilendirir ama bu ABD desteği  alarak hareket edilmez..

Eğer İran düşerse;Ortadoğu’da ve Türkiye’de bağımsızlık ve özerklik taleblerine karşı direnemezsiniz.Son dönemde gerek ekonomik gerekse askeri anlamda İRAN ile ilişkiler artmış ve bu politika doğrudur..Ülkemize yönelik tehditler ancak bölge ülkeleri ile işbirliğine gidilerek püskürtülülür ve böylede olmaktadır..Tehditler arttıkça bu dört ülke birbirlerine daha çok yakınlaşacaktır..

 

GERÇEK TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ANTİ EMPERYALİSTTİR


Şimdi gelelim bizi ilgilendiren TÜRK -İRAN kışkırtmasına…

Bundan yaklaşık birkaç ay önce ABD tarafından TÜRK-İRAN çatışmasının tertiplendiğini belirtmiştik...

Amaç Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmekti...
Şimdi aynı ABD(CIA) "sahte ay-yıldız-bozkurt" kılığına girerek İran'daki ayaklanmalara teşvik ediyor.....İran’daki ayaklanmalarda TÜRK’ler kullanılmak isteniyor..

Bu tam da kardeş ülke Azerbaycan'nın ,işgal altındaki Karabağ'da topraklarını geri alması sırasında gerçekleşiyor...Bu bir pravakosyondur. Bunun adı haklı olan davadan haksız çıkmaktır..

Gerçek Türk milliyetçiliği Emperyalizme ve ABD'ye karşıdır. Emperyalizm ile birlikte olan bir hareket Türkçülükle bağdaşmaz..Yenilmeye mahkumdur..ABD ile birlikte hareket edenler ABD gibi yalnızlaşır..Gerçek bozkurtlara böyle şeyler yakışmaz...

TÜRKİYE ,İran'nın yanında olduğunu açıklamıştır...TÜRKİYE-IRAK-RUSYA-ÇİN VE ALMANYA ,ABD ve İSRAİL'e karşı bir olmuştur..ABD ve İsrail ,İran konusuda da yalnızdır ve kaybedeceklerdir…

Türk Milliyetçilerimiz bu konuda uyanık olsunlar. Türk milliyetçiliği ezelden beri emperyalizme karşıdırlar…
ABD’nin oyunlarına gelmesinler.İran düşerse Türkiye’de düşer ve Türkiye sonuna kadar İran’nın arkasında olacaktır. ​​​​​​

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık