• 04 Ocak 2018, Perşembe 22:03
AliTığ

Ali Tığ

BOP ÇIKMAZI VE ABD’NIN ÇARESIZLIĞI

BOP ÇIKMAZI VE ABD’NIN ÇARESIZLIĞI

Son yaşanan gelişmelerden sonra diyebilirz ki BOP yani Büyük Orta Doğu Projesi bir çıkmaza girmiştir. İrak’ ta peşmergenin ve Pkk’nın halt edilmesi, Suriye’nin PYD YPG ve İŞİD’E karşı verdiği mücadelle, İran’ın Türkiye ile ilişkisi, Rusya’nın Türkiye ile yakınlaşması, Türk askerinin Fırat Kalkanı harekatıyla bölgede ki Ypg yi Amerikaya rağmen vurması. Bütün bu olaylar Türkiye’nin ve komşularının Amerika’ya kafa tuttuğu ortadır ama bu nereye kadar gidecek o muamma.

Dost denilen mütefik denilen Amerika’nın bölge hakimiyeti için Türkiye’yi şuana kadar nasıl kulandığını herkes iyi bilir, Amerikan emperyalizmi PKK ‘yı eskiden gizli saklı yardım ederken bugün açık bir şekilde yardım etmesi ABD’nin ne kadar aciz ve çaresiz olduğunun göstergesidir aslında, İşid’e tam bu yüzden kendileri tarafından kurulmuş kurgulanmış bir kukladır dünya gözünde İşid’le en çok savaşan bir gerilla ordusu yaratıllar yani sevimli cici kahraman bir YPG PYD (pkk). Dünya kamuoyununda bu terör örgütüne  ABD’nin silah ve mühimat verilmesini göz yumuldu ve hatta alkışlandı.

NATO’ ya gelelim. NATO Türkiye topraklarındaki terör örgütlerin en başıdır hatta dünyada ki en büyük terör örgütüdür, terör örgütlerini finanse eden besleyen kendisidir, çoğu ülkelerdeki darbelerde parmağı vardır.

15 Temmuz da NATO’nun Çoçuklarını (FETÖ) Türk askeri kendi içinden tamamen yok etmesede amansız bir mücadelleyle büyük bir kısmını temizlemiştir, kaldı ki Türk ordusu NATO denilen emperyalizmin terör yuvasından çıkmadan adı ne olursa olsun ABD ye bağlı derin yapılanmalarda yani Gladyo’dan tamamen kurtulamaz. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını kuranda bu gladyo yapılanmasıydı yani CİA destekli ABD işbirlikçileri(FETÖ) tarafından sahte belgelerle kendilerini köstek olabilecek çoğu milli duruşu olan ordu mensuplarını karşı yapılan bir darbeydi.

NATO dan medet uman kurtarıcı olarak gören ve kendine milliyetçi Atatürkçü Kemalist yada solcu diyen insanlar türedi son zamanlarda, celladına aşık olmuş bir koyun sürüsü gibi aynı cümleyi kuruyorlar “ NATO ‘dan çıkarsak biz biteriz işgal ediliriz” yada ‘’ Yüzünü Avrupa’ya Dönmüş bir ülkeyi NATO dan çıkıp orta doğu bataklığına saplanmasını telkin ediyorsun.sen ve senin gibiler bu vatanın hainlerisiniz..’’

 , Türkiye zaten işgal altında, 42 Amerikan üssü olan bir ülke ne kadar daha işgal edilebilir? 

NATO dünyanın en büyük terör örgütü dediğimizde bize “ vatan haini” yada “iktidar yalakası” ilan eden emperyalist işbirlikçiler oldu ve olacaktır ve asıl vatan haini onlardır.

Son olarak bu ülke nice Amerikan destekli darbeler atlatmıştır, çok yıpranmıştır ama asla yıkılmamıştır, hangi siyasi görüşünüz olursa olsun kuvvayi milliye ruhuyla ABD emperyalizmine karşı olan herkes birleşmelidir.

İşte tam da bu yüzden: Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. (kaynak Amasya genelgesi)

ALİ TIĞ


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık