RUSYA İLE ORTAK S-350 ÜRETEN GÜNEY KORE

Malesef, iktidara muhalefet etmekle ,Türkiye'ye muhalefet iç içe geçmiş durumda. Türkiye'nin ürettiği yerli silahlarla alay eden, ordunun operasyonları ile dalga geçen, "S-400 leri dandik" diye yerin dibine sokan, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamaya dönük mücadelesini "kah kah "gülerek alaycı cevap veren, bir güruhla karşıya karşıyayız...

RUSYA İLE ORTAK S-350 ÜRETEN GÜNEY KORE
  • 06 Temmuz 2019, Cumartesi 15:05

Malesef, iktidara muhalefet etmekle ,Türkiye'ye muhalefet iç içe geçmiş durumda. Türkiye'nin ürettiği yerli silahlarla alay eden, ordunun operasyonları ile dalga geçen, "S-400' leri dandik" diye yerin dibine sokan, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamaya dönük mücadelesini "kah kah "gülerek alaycı cevap veren, bir güruhla karşıya karşıyayız...

En milli konularda bile düşmanla aynı laflari söyleyen bir cephe oluştu karşımızda..

Fikride yok.. çözüm önerisi de yok..sadece yapılanları eleştiren,yumruklayan bir anlayış oluştu.

Her yapılan iyi işe alaycı yaklaşanlar,mevcut iktidarı zedelediklerini zannediyorlar fakat aslında burada zedeledikleri ABD'nin silanlandırdığı PKK ile mücedele eden Türk Mehmetçiğidir.

Başta Aselsan olmak üzere yerli silah şirketlerinde gecesine gündüzüne katıp çalışan Türk mühendisleridir.
Türkiye kendisine yönelik tehditlere karşı yerli imkanlarla birlikte Nato dışında çözümlere yöneldi.
Son dönemde ise;Her yapılan iyi şeye karalama kampanyasına en sonda S-400'lerde nasibini aldı.

 

Bizler,aylar önce "S-400' ler alınacak!" dediğimizde inatla "Türkiye bu sistemleri alamaz" diye propaganda yapan dostlarımız şimdi de, S-400'lerin gelmesi kesinleşince S-400' lerin "işe yaramayan ucuz Rus silahları olduğunu" iddia etmekteler.

Oysa; Ruslar'dan silah alan ne biz ilk ülkeyiz nede S-400 ler bahsedildiği gibi ucuz füze savunma sistemi.

Bu yazıyı yazma sebeblerimizden biride askeri silah teknolojilerine az-çok bilgi sahibi insanların bildiği ama medyada neredeyse hiç değinilmeyen ABD müttefiği olan Güney Kore'nin Rusya ile ortak ürettiği S-350 Vityaz tipi orta menzilli karadan havaya füze sistemidir.

Bilindiği gibi Güney Kore,ABD müttefiki bir ülke ama hava savunma sistemlerini Rusya'dan teknoloji transferi yoluyla üretmektedir. Esas ilginç olanda ABD müttefiği olan Güney Kore'nin, Rusya ile yüksek teknoloji gerektiren ortak silah üretmesidir.ABD'nin kendi müttefikleri bile ABD'yi terketmektedir.

ABD'nin yanında çok az ülke kalmıştır ve ABD yalnızlaşmaktadır. S-350;orta menzilli bir füzedir ve S-400'lerin alt versiyonudur. Bu füze sisteminin Güney Kore versiyonundaki ismi KM-SAM Cheongong-2 diye geçer.

Rus Almez-Antey şirketi Güney Kore'ye teknoloji desteği verirken aynı zamanda taktiksel Balistik füzelerin 20 km irtifada önlenebilmesi üzerine çalışıyorlar.Bu rakam Amerikan Patriot sistemlerinin en modern versiyonun üstünde bir rakam ve bu işten Güney Kore ordusu da oldukça memnun. Güney Kore ordusunun internette bu füzeleri atış testleri sırasında kaydettikleri onlarca videoları mevcut.

Yani bahsedildiği gibi "Çöp silahlar"değil. Ruslar füze teknolojisinde son derece iyi ve Suriye ordusu ;bu füzelerin 30-40 yıl önceki versiyonları olan S-200 'ler ile seyir füzelerinin önemli bir miktarını durdurabildiler.

2014 sonrası Türkiye;Batıdan ve özellikle ABD'den gelen tehditler üzerine yerli ve milli politikalara yöneldi. ABD'nin gerek PKK'ı silahlandırması sonucu gerekse Doğu Akdeniz'de üst üste Türkiye'yi işgal tatbikatları yapması sonucu ülkemiz bunu "SAVAŞ NEDENİ" saydı bunun sonucunda da NATO dışındaki çözümlere yönelmiştir.

İlk olarak Türkiye, Çin'den teknoloji transferi yaparak, nokta atış kabiliyetine sahip Bora,Kasırga,Yıldırım ve Kağan füzelerini üreterek vurucu gücünü yükseltti. Şimdi ise Ülkemiz, Rusya'nın etkili Hava Savunma Sistemleri olan S-400'leri aldı.

Alacağımız silahları kötülemek isteyenler ilk önce Güney Kore'ye bakmalı .Türkiye'yi "NATO'ya uyumlu değil"diye eleştirmeden önce Güney Kore'ye de aynısını söylemeli. Diğer bir yandan "yok kullanılmayacak,yok aktive edilmeyecek,depolara kaldırılacak" iddiaları da palavradan ibarettir.

Türkiye bu silahları depolarda çürüsün diye değil, ABD’nin üst üste Doğu Akdeniz'de, Yunanistan'la beraber Türkiye'yi işgal tatbikatı yapıp tehdit ettiği için aldı. Bunun sonucundada Türk Silahlı Kuvvetleri ordudaki yerli silah oranını artırıp NATO dışındaki çözümlere yöneldi. ABD'nin atacağı adımlara göre Türkiye; S-400 'ler dışında Rusya ve Çin'den diğer silahların alımı da gündemdedir.

Bora Uysal Özizmirli.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 20.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık