"Altyapıda Yatırıma Devam"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, altyapısı yapılmayan Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin kalan bölümünün altyapısının yenilenmesi için açılan ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzaladı.

  • 26 Ağustos 2019, Pazartesi 15:48

Büyükşehir’den altyapıya 95 milyon TL'lik yatırım daha

 

"Altyapıda Yatırıma Devam"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, altyapısı yapılmayan Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin kalan bölümünün altyapısının yenilenmesi için açılan ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. 95 milyon liraya mal olacak yatırımın 2 yılda tamamlanacağını müjdeleyen Başkan Osman Zolan, bugüne kadar birçok mahallenin altyapısını tamamladıklarını hatırlatarak, bugün bu sayede kent merkezinde su problemi yaşanmadığına dikkat çekti.

 

"Büyükşehir" statüsüne kavuşmasının ardından 5 bin kilometrenin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeyerek kentin büyük bir bölümünde alt yapı sorununu ortadan kaldıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Denizli merkezde alt yapısı bulunmayan Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin kalan bölümünün altyapı ihalesini alan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. İmza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, yüklenici firma Güven-Yuner Ortak Girişimi temsilcileri Şahin Güven, Nuri Güven, Yunus Ayaz ve davetliler katıldı. Başkan Osman Zolan, konuşmasına geçmişten günümüze Türk milletinin refahı ve huzur için şehit olan kahramanları anarak başladı. Başkan Osman Zolan, “Ecdada layık olmak ve gelecek nesilleri düşünerek, onlara güzel ve yaşanabilir şehir bırakma adına bizim de ömrümüzü, enerjimizi, terimizi bu şehir ve geleceğimiz için harcamamız gerekiyor. Allah’ım ömür verdiği sürece de bu vatan için, ülkemiz için çalışmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

 

"Alt yapı olmazsa olmaz bir hizmettir"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin çalışma anlayışının köklü ve kalıcı eserler bırakmak olduğunu, günü kurtarma, algı yaratma gibi bir anlayışı olmadığını belirten Başkan Osman Zolan, “Esas olan köklü işler yapmak, geleceğe iz ve eser bırakmaktır. Uzun yıllardan beri altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Altyapı zor ve zahmetli iştir. Altyapı yapım esnasında sıkıntılar yaşanır. Zor, zahmetli ve maliyetli bir iştir. Üstünü kapattığınız zaman, altta yapılan tüm yatırımlar unutulur ama alt yapı olmazsa olmaz bir hizmettir. Bir şehirde altyapı yoksa o şehirde hiçbir şey yoktur. Altyapı olmadan üstüne bir şeyler yapmaya çalışıp, gayret ederseniz o boşa yapılan çalışmadır. Altyapıyı tamamladıktan sonra üstüne ne yaparsanız yapın uzun yıllar vatandaşa hizmet eder” dedi.

 

"İyi ki altyapıyı yapmışız"

 

Kent merkezinde birçok mahallenin altyapısını tamamladıklarını hatırlatan Başkan Osman Zolan, bu sayede bugün kent merkezinde su problemi yaşanmadığına dikkat çekti. Başkan Zolan, “Denizlimizin merkezinde bugün eğer su sıkıntısı yaşanmıyorsa, şunu bilin ki yapmış olduğumuz altyapının sonucudur. Bu şehirde 14 yıl önce şebekeye verdiğimiz suların `’ı evlere ulaşmadan toprağa karışıyordu. 100 litre suyun 60 litresi toprağa gidiyordu. Son yıllarda kuraklık ve su kaynaklarında azalma var. İnsanlarımızı susuz bırakmamak adına yoğun bir gayretimiz var. Şehrin merkezinde 100 yılın altyapısını yapmamış olsaydık, verilen suların `’ı toprağa gitseydi maalesef bugün şehirde bir gün su verir, bir gün su veremezdik, dönüşümlü olarak su vermek zorunda kalırdık. İyi ki altyapıyı yapmışız” diye konuştu.

 

309 km içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek

 

Sözleşmesini imzaladıkları bölgeler için 2 yılı aşkın süredir çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “İhalesi yapıldı ve imza aşamasına geldik. İnşallah önümüzdeki ay bu ihale kapsamında olan yerlerin altyapı yapımıyla ilgili temel atma ve başlangıçlarını gerçekleştireceğiz” dedi. İlk etap için Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin kalan bölümü ile ilgili çalışmalara başlanacağı müjdesini veren Başkan Osman Zolan, “İhale yapım süresi 24 ay olarak öngörüldü. Müteahhit firmamızın gayreti ve sahanın uygunluğuyla belki daha erken altyapımızı yapacağız. 166 km içme suyu hattı, 115 km kanalizasyon hattı ve 28 km yağmur suyu hattının inşasını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

"İhale bedeli 95 milyon TL"

 

Türkiye’nin en temiz suyuna sahip olduklarını söyleyen Başkan Osman Zolan, “Yeni doğmuş çocuğumuza verebileceğimiz nitelikli suyumuzu sağlıklı ortamda ve sağlıklı hatlarla ulaştırdığımızda içilebilir suyumuza bu mahallelerimiz de erişecek. Yağmur yağdığında sıkıntılar yaşanıyordu. Kanalizasyonlarda tıkanmalar yaşanıyordu" dedi. İhale bedelini 95 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Zolan, “Bu yaptığımız yatırım bu bölgenin inşallah 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Yüzyılın altyapısını bu bölgede ilk defa yapıyoruz. Bu güzelliğe inşallah saydığımız mahallerimiz de kavuşacak. Güven-Yuner Ortak Girişimi en uygun teklif olarak ihalemizi aldı ve bu işi üstlendi, başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah’ım kaza vermeden, hiç kimsenin burnu kanamadan yapılsın istiyoruz” dedi.

 

2. Etap Ekim ayında

 

21 Ekim’de ise 2. Etap olan Sevindik, Sümer Mahalleleri ile Karşıyaka Mahallesi’nin kalan kısmı ve diğer ihtiyaç duyulan mahallelerin ihale kapsamına alınacağını ifade eden Başkan Osman Zolan, "2. Etapta da altyapı yatırımlarımız devam edecek. Bize sabır gösteren, destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize, geleceğimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Güven-Yuner Ortak Girişimi temsilcisi Şahin Güven ise, Başkan Osman Zolan’a söz vererek taahhüt edilen süreden önce işi kaliteli şekilde teslim edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan ve Güven-Yuner Ortak Girişimi temsilcileri sözleşmeyi imzaladı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 19.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
abyb alt boş
yukarı çık